Eieren uitbroeden

In de eerste week van januari 2015 starten we weer met het uitbroeden van uw eieren: ons broedseizoen start op vrijdag 9 januari en zaterdag 10 januari. 

Wij bieden u de kans om voor de start van het seizoen al eenmalig eieren in te leggen en wel op donderdag 18 december. U kunt uw eieren dan brengen tussen 18.00 en 20.00 uur. Kuikens ophalen is dan op zaterdag (!) 10 januari.  Zo heeft u als eerste kuikens om op te fokken!


Eierbroederij Rietbergen broedt eieren uit van allerlei soorten hoenders: kippen, fazanten, pauwen, kalkoenen en kwartels (geen watervogels).

U kunt gedurende het broedseizoen (tussen januari en juni) op de volgende tijden bij ons terecht om uw eieren uit te laten broeden:

Eieren brengen:

vrijdagavond van 18:00 tot 20:00.

zaterdagochtend 08:00 tot 10:00


Kuikens ophalen:

zondagochtend 08:00 tot 10:00

 


 

Prijs: Alle soorten kippen € 0,40 per ei. Andere soorten, zoals fazanten, kwartels, kalkoenen, patrijzen etc € 0,55 per ei (geen watervogels, geen struisvogels) Eén ei, of een paar honderd, iedereen is welkom. Desgewenst worden de eieren en kuikens van een klant in aparte ‘nestjes’ gehouden, zodat kuikens van een bepaalde stam niet bij andere kuikens van dezelfde persoon terecht komen. Uiteraard krijgt iedereen 100% zeker zijn eigen kuikens mee naar huis.

De eieren die met schouwen uitvallen omdat ze onbevrucht zijn, worden bewaard totdat u de kuikens komt ophalen. Op donderdagavond kunt u na 18:00 uur bellen om de bevruchting op te vragen. Alle eieren worden geschouwd. De onbevruchte eieren worden bewaard tot u de kuikens komt ophalen. U kunt zelf de met schouwen uitgevallen eieren terug zien, zodat u aan uw merken/nummers kunt zien hoe de bevruchting van bepaalde dieren is.

kuiken komt uit ei